Connecting 3D/360° Virtual Tour Buyers to Service Providers powered by
the Most In-Depth, Relevant and Up-to-Date Content and Training for the 3D/360° Community
Join FREE! 50+ Benefits
Find a 3D Tour Photographer Map
We Get Around Network Find a Pro Service
Matterport Service Provider? Join We Get Around Network
Engage an EyeSpy360 Service Provider to
Shoot, Create and Publish the tours for you.
for WGAN Forum Members
One Order  |  One Quote  |  One Contact
Book Multiple USA Commercial Locations
  • ✔  As-Builts
  • ✔  Construction Progress
  • ✔  Facillities Management
Last 24 Hours: 1,016 Unique Visitors
6,304 WGAN Members in 136 Countries
Last 30 Days: 127,430 Page Views | 31,493 Unique Visitors | 183 New Members
We Get Around Network Forum
WGAN-TV Training U in Matterport
WGAN-TV: Now Playing
Show & Tour Property Websites and S&T
Project Delivery Demo with Josh Mais
Virtual Tour Pro Course
by Ben Claremont
to Save 15 Percent, Private Message @DanSmigrod
for WGAN Promo Code
More Info on Virtual Tour Pro WGAN-TV Program Schedule | Need Help? | Podcast
JAX1979 private msg quote post Address this user
Hi,

Matterport user in the UK, I have a pro 2 camera.

I am finding it difficult to scan past 2 or 3 feet per scan, is this normal? How far between scan can you get?

Its not occasionally its everytime i scan a house, also in the UK we have pretty small dark houses so UV rays are not an issue.

It seems to be getting worse.

Would it be the camera or the software? Or is this just the way it is?

Its getting so bad i am thinking of binning it!
Post 1 IP   flag post
Standard
Member
Sarnia, Canada
June private msg quote post Address this user
Have you done the firmware update? I take my scans every 5’ or so.
Post 2 IP   flag post
JAX1979 private msg quote post Address this user
Yep done the updates,

Been having the problem for last 6 months but struggled on just accepting it.

Starting to think an issue with the camera not me
Post 3 IP   flag post
Standard
Member
Sarnia, Canada
June private msg quote post Address this user
What does Matterport Support say? If you have another Matterport user in your area maybe you can ask them to try it out on it their iPad to help narrow down the issue. Or find someone with an iPad that will let you download the capture app and try it out. That way you will know it’s the vame for sure.
Post 4 IP   flag post
Standard
Member
Sarnia, Canada
June private msg quote post Address this user
That was supposed to say camera not vame
Post 5 IP   flag post
WGAN Forum
Founder
Atlanta
DanSmigrod private msg quote post Address this user
@JAX1979

Are you using Matterport fast capture?

Please see this WGAN Forum discussion about a known issue with Matterport Fast Capture:

Question of the Day: Any reason not to use Matterport Fast Capture?

Does this apply to you?

Best,

Dan
Post 6 IP   flag post
Basic
Member
Reading, UK
mcuddy private msg quote post Address this user
Another UK user I worked with had this, was a hardware issue. MP replaced the camera.
Post 7 IP   flag post
71219 7 7
This topic is archived. Start new topic?