Matterport 3D Tour Pros  |  Google Street View Pros  |  Real Estate Agents  |  3rd Party Service Providers
Should I buy a Camera? Quiz How Much to Start 3D Tour Business? Calculate How Much Can I Make as a Pro? Calculate Win More Listings? Calculate
Option #1
Find a 3D Tour Photographer Map
We Get Around Network Find a Pro Service
Matterport Service Provider? Join We Get Around Network
Option #2
Book a Matterport Pro in 60 Seconds
We Get Around Network Instant Booking Service
Powered byKoaWare
Matterport Service Provider (USA)? Join KoaWare Free! Register Now
Last 30 Days: 42,434 Page Views | 10,433 Visitors | 60 New Members
WGAN Knowledge Base | Total Posts: 53,269  |  Total Topics: 7,876
4,403 WGAN Members in 118 Countries
We Get Around Network Forum
WGAN Training Academy (Learn more)
WGAN-TV Channel
Best Practices Shooting Real Estate Video; and
PhotoAndVideoEdits.com Demo and Discussion
Capture 2.xproblemUrgent

Matterport Capture App Shutting Down4794

Premium
Member
Invelop private msg quote post Address this user
In the middle of a large commercial scan. Everything going great. Head up to the fifth floor and the light is not conducive, so we pause for two hours and then restart iPad and scanner to finish the model. Place the scanner back on a previous SP - spins, transfers, aligning....App closes and back to the home screen. No warning, no error messages, just shuts down. Tried multiple locations in the model to start from again and again - same results. No choice other than to initiate a new model and everything works as it should for the duration of the job. Scanned another space this morning, no problems. Suggestions are welcome, but we are early adopters and frequent producers of MP models and have never had this happen before. I'll blame a glitch in the matrix and not bother with the lackluster MP support, so I figured on commenting here about our issue because apparently "they read every word" of the MUG.
Post 1 IP   flag post
WGAN
Founder
DanSmigrod private msg quote post Address this user
@Invelop

Start here (even while we re-read your post):

Emergency Check List: Matterport Capture App

Dan
Post 2 IP   flag post
WGAN
Founder
DanSmigrod private msg quote post Address this user
@Invelop

Also see this post yesterday (Moonday, 12 June 2017) by @Integratedman whom identified a known firmware issue that he says Matterport will push-out in the next week:

Camera not completing exterior 360 pans

Does any of the description here match what's happening to you?

From yesterday's discussion was this suggested workaround ...

Quote:
Originally Posted by @TrustedPhotoDC
Try:
Creating a 360 View indoors.
Relaunching the Capture App. (Kill app)
Cycling the camera.

Create a new model, create a single scan point then try a 360 View again after relaunching and cycling the MP camera.


Dan
Post 3 IP   flag post
NestorSarmiento private msg quote post Address this user
It happened to me once. In my case, the problem was one of the last scans I did. I deleted two or three scans, after that I was able to continue. Please tell how you managed to solve your problem. Thanks and good luck!

*edit* I guess this applies:

"16. Duplicate the Model – and then delete some of the scans. That might help trouble-shoot"
Post 4 IP   flag post
Premium
Member
Invelop private msg quote post Address this user
Done everything except for duplicating and deleting some of the SPs. Will try asap. Thanks for the tips Mohels.
Post 5 IP   flag post
Premium
Member
Invelop private msg quote post Address this user
Update - figured it out by virtue of extensive troubleshooting, updating, power cycling, etc.
Post 6 IP   flag post
53898 6 6
destitute